Naam: DRP

Klant: UBR/KOOP

Rol: Ontwikkelaar ASP.NET/MVC

Periode: Juli 2016 – Heden

Beschrijving:

Het platform bestaat uit een aantal websites en API interfaces waarmee eindgebruikers van verschillende organisaties nieuwe wet- en regelgeving kunnen invoeren, goedkeuren en publiceren. Het DRP-team is verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van de websites.

Voor de uitvoering gebruiken we de scrum aanpak. Het team bestaat uit 4 ontwikkelaars, 2 testers, 1 scrummaster en 1 productowner.

Werkzaamheden:

Mijn rol in het scrum team is ontwikkelaar. De ontwikkeling gebeurt in sprints van 2 weken, die worden uitgevoerd volgens de scrum aanpak: plannen van een sprint op basis van de product backlog, uitwerken en schatten van de user stories, uitvoeren van de taken plus bespreken van voortgang en belemmeringen tijdens de daily stand-up, tot slot het afsluiten met een demo aan de stackholders en een retrospective meeting om terug te blikken op de afgelopen sprint.

Het team is ook verantwoordelijk voor het applicatiebeheer van de applicaties. Daarbij ondersteun je de servicedesk en functioneel beheerders met technisch uitzoekwerk en inhoudelijke vragen over de werking van het systeem.

Een overzicht van technische steekwoorden:
– Visual Studio 2019
– Microsoft.NET/ASP.NET/C#
– SQL Server / SQL
– JQuery/Javascript/HTML
– Coding standaard SOLID en DRY
– Unittesten
– Zabbix systeem monitoring

Naam: Herbouw Spring Portaal

Klant: Spring Global Mail / PostNL

Rol: Ontwikkelaar ASP.NET/MVC

Periode: September 2015 – Juli 2016

Beschrijving:

Spring Global Delivery Service biedt pakket- en retourservices aan bedrijven over de hele wereld.

Onderdeel van hun dienstverlening is een website waarop retourzendingen kunnen worden aangemeld. Deze website is gebaseerd op SharePoint 2010 en niet meegegroeid met de huidige standaards. Om die reden heeft Spring opdracht gegeven om een webapplicatie te ontwikkelen, die aansluit bij de standaards en technologie van vandaag: responsive design, multi device support en cloud based.

Werkzaamheden:

Mijn rol in het scrum team was webontwikkelaar. De ontwikkeling bestond uit het realiseren van de structuur van de webapplicatie en het bouwen van MVC componenten op basis van BetterCMS. Afhankelijk van de benodigde onderdelen is gebruik gemaakt van C#, ASP.NET/MVC, TypeScript/Javascript/Knockout, HTML.

De backend applicatie heeft een nieuw ontwikkelde API interface gekregen voor het opslaan van en zoeken naar retourzendingen in de huidige SQL database en het ontsluiten van de benodigde stamgegevens. Deze backend applicatie maakt gebruikt van Entity Framework.

Voor complexere onderdelen heb ik de functionaliteit uit de user stories eerst uitgewerkt in een technisch ontwerp.